bg-testimonials1

5 съвета за подмяна на заключването на входната врата:

Съвет номер 1. Изберете брава, която съответства на класа на устойчивост при взлом.

Клас на устойчивост при взлом или клас на безопасност? Това е набор от свойства на ключалката или вратата, които гарантират колко дълго вашата врата и бравата ще издържат на натиска на престъпниците. Не е тайна, че ако имате евтина китайска врата може да бъде отворена с обикновен нож, като консервна кутия. В този случай не си струва да сложите скъпо и сложно заключване. Защита на такава врата е нула. Бравата просто се изрязва и вратата се отваря без шум и проблеми.

Ако производителят на вратата гарантира, че вашата врата е от клас на сигурност 4, тогава трябва да изберете подходящата ключалка за нея. Сложната брава от клас на защита 4 има сложна комбинация от секретност. Предимства на това са: безшумно заключването не може да бъде извадено и дори най-големият професионалист в отварянето не може бързо да отвори ключалката с ключове или механично. Ще му трябват поне четиридесет минути до час. И това е наистина голям запас от време да забележите и уловите къщата.

Съвет номер 2. Изберете ключалка с точен размер

Подмяната на брави на входната метална врата трябва да се извърши съгласно правилата. Асортиментът от брави и техните размери, ви позволява да изберете точно ключалката, която е 100% подходяща за вашата врата и за съществуващи отвори.

Как да решим проблема с избора на ключалка към врата? Най-добрия вариант – ключарят носи на клиенти много модели с различни размери и класове. Ключарят проверява вратата, измерва нейната дебелина, оценява класа на безопасност, материала, измерва всички параметри и вече избира ключалка, която идеално пасва на вратата.

Съвет номер 3. Два различни типа брави трябва да бъдат монтирани на входната врата

Какви са видовете брави?

По вид конструкция и секретен механизъм:

  • – механични: ниво, цилиндрично, код;
  • – електромагнитни брави;
  • – електромеханични устройства;

Всеки интуитивно спазва това правило, но има изключения, когато на вратата са монтирани две еднакви ключалки. Ако имате монтирана само една ключалка можете да се обадите на ключарска фирма, за да постави друга ключалка в крилото на вратата.

Съвет номер 4. Подмяната на брави след отваряне

Вашата врата е заключена и сте се обадили на майстора- ключар за повредата. Ключарят отворя ключалката, ремонтира я и тя работи отново както преди. Но да затвориш апартамент, офис, склад с такъв механизъм е да ходиш по тънък лед. Ключалката може да се отключи и вратата да се отвори, докато не сте наблизо, тайната комбинация в лостовете може да бъде избита с едно завъртане дори с грешен ключ. Не си заслужава риска Ако бравата е била отворена, ако тя не е успешна, тогава ви е необходима смяна.

Съвет номер 5. Смяната на ключалките в металната врата трябва да се извършва от професионалист.

Предимството на майсторите – ключари е, че те ще спестят вашето време и ще имате чувство на увереност, че ключалката няма да се повреди, а скъпото заключване ще издържи дълго време.

Петият съвет е, че ако искате да изберете наистина добра защита за вашата врата, тогава трябва да разберете марките и производителите на заключващите устройства.