bolt-1484936_640Престъпните действия, които крадците предприемат, за да отворят входните врати в жилищните сгради, обикновено се разделят на реални и хипотетични.

По-вероятно да бъдат хипотетични начините за хакване. Това са шумни методи за въздействие върху стоманени входни врати, изискващи много време и усилия. Под шум се разбира обемен инструмент: всички видове главни ключове, чук, шлайф и т.н. Използването на този вид хакерски инструмент ще привлече специално внимание на съседите, които ще извикат полиция, което разрушава цялото начинание на крадците.

Истинският начин е по-тих метод, при който вратата се хаква, като действа върху конструкцията на вратата по други начини или като действа върху ключалките, така че маркировките да са минимално забележими или изобщо да не се забелязват.

Шлайфът е шумният инструмент, излъчващ силен звук и голям брой искри, летящи в различни посоки при рязане на метални конструкции. Атакуващите се страхуват да използват този метод в жилищни сгради, защото привличат вниманието на съседи, които не могат да помогнат, но чуят ли такъв силен шум ще се обадят в полицията. Следователно в този случай шансовете да попаднат в ръцете на защитниците на правата на човека, дори преди да влязат в апартамента, са значително увеличени.

В случая със селските къщи нещата са малко по-различни. Много често се извършва някаква работа на обектите и такъв шум е доста познат. Но преди да се прибегне до този вариант на отваряне на входните врати, ще се използват по-малко шумни методи, за да не се привлече вниманието на бдителните съседи в обекта или защитата на селото.

Газова резачка и нейното въздействие върху входната врата

Несъмнено газорезачката може да се справи с почти всякакви метални изделия. Ако говорим за престъпно проникване, тогава пътуването с обемиста и тежка техника не е в интерес на нападателите поради икономия на време и не привличане на внимание. Когато режете метал с факла, има много дим, изгаряне и силна миризма, което отново ще привлече погледите на съседите.

Хидравлични ножици за метални врати

Подобно на горните методи, хидравличните ножици по-често се използват от силови тела. Те лесно режат метал, но за престъпно проникване в апартамент рядко се използват по същите причини, както в случая на мелница.

Крик

За да използвате крик за разбиване на метална врата, е необходимо да създадете втора опора за нея. Модерният дизайн на металната врата включва защита срещу взлом – специални заварени уши в рамката на вратата за стоманени щифтове. Забиването на щифтовете в тухлен или бетонен отвор сигурно заключва рамката на вратата. Ако се използва крик, вратата се изтласква заедно с парче от стената, което създава много силен трясък. Този метод не може да бъде наречен разумен по отношение на криминалното излагане.

Удар върху стоманени врати

Инструмент под формата на желязо служи за огъване на припокриването на крилото на вратата, което осигурява достъп до затварящи клапани (заключващи болтове). Те, за да не създават излишен шум. От това можем да направим изводи – колкото по-дебели са напречните щанги и колкото е по-висока устойчивостта на материала, от който са съставени, толкова повече затруднение ще предизвика. Също така не се препоръчва да се монтират брави със силиконови напречни щанги в стоманени входни врати. Благодарение на меката сплав, те лесно се нарязват. За да се намали опасността от огъване на припокриване, човек трябва или да направи външния лист на крилото на вратата, или да направи конструкцията на вратата от огънат профил, при който крилото на вратата е встрани с рамката на вратата, което затруднява достъпа до лоста.

Кражба или загуба на ключове към входната врата

Няма значение каква е била причината за загубата на ключ. Ако това се случи, горещо препоръчваме да смените заключващия цилиндър и да прекодирате заключващия механизъм, освен ако, разбира се, в него няма функция за „преобразуване на заключване“. В този случай допълнителни ключове се поръчват в оторизиран сервизен център.

Невидим замък и неговите предимства

Невидимата ключалка е скрита заключваща система, която се използва от доста време. Тя няма ключове и се отваря с ключодържател. Като правило, хакването на врата спира поради липсата на допълнително време, което ще изисква невидима брава.