s-l400Предимствата на електронните комбинирани брави

Кодираното електронно заключване е иновативна разработка, осигуряваща високо ниво на сигурност. Основната разлика между такова устройство е невидимостта. Това минимизира шанса за хакване. В крайна сметка няма да е възможно да се определи мястото, където се намира заключващия механизъм.

За да отворите електронното заключване, трябва да прикачите към четеца електронна пластмасова карта, ключодържател, гривна и т.н.

Има три типа електронни комбинирани брави: Електромеханични, електромагнитни, биометрични.

Електромеханичните комбинирани ключалки могат да бъдат отворени с помощта на комбинация от кодови комбинации на сензорния панел и клавиша. Заключващите устройства с комбинирана защита на две нива могат да работят в два режима: независимо и независимо един от друг. Например, за да отворите механична ключалка, първо трябва да наберете правилния електронен код.

Електромагнитните механизми работят от електричество или батерия, отворете с магнитен ключ – ключодържател, карта, гривна. На такива брави може да бъде монтиран специален сензор, който фиксира времето за отваряне на заключващото устройство с един или друг ключ. Това ви позволява да наблюдавате по кое време човек влиза или излиза през вратата.

Биометрични комбинирани брави – Smartlocks разпознават собственика по ретината, пръстовия отпечатък и т.н. Те сканират част от тялото и ако данните съвпадат с параметрите, които са в базата данни, заключването се отваря.

В този случай гостите преминават със специална карта или след въвеждане на парола. Електронните биометрични брави нямат обикновени ключове.

Smartlocks се считат за много надеждни устройства. Те се монтират в банки и други места, където се изисква високо ниво на защита.

Очевидните предимства на електронните комбинирани брави

Електронните комбинирани брави имат много предимства:

  • Надеждност. Отварянето на заключване с интелигентна комбинация е доста трудно, тъй като няма обичайния ключ. За хакване имате нужда от специално, скъпо оборудване и време.
  • Лесна употреба. Няма нужда да носите ключ. За да отворите вратата, просто въведете кода на сензорния кодов панел или прикрепете магнитен ключодържател. По тази причина на места с голям трафик се монтират електронни комбинирани ключалки. Електронните устройства премахват необходимостта да се направи всеки потребител отделен ключ.
  • Възможност за настройка на аларма. Много електронни комбинирани брави са оборудвани с допълнителна защита. Ако наберете грешен номер няколко пъти или се опитате да отворите вратата по друг начин, алармата ще прозвучи.
  • Дистанционно отваряне. Заключващите механизми, оборудвани с електроника, се отварят с помощта на дистанционно управление. Например, можете да отключите порта с такава брава, без да напускате колата си.
  • Допълнителни опции. Устройствата за електронно заключване с код могат да бъдат оборудвани с допълнителна функционалност. Така че вратата ще бъде блокирана при многократно въвеждане на грешен код. Или можете да програмирате ключалката по такъв начин, че да може да се отвори само в точно зададено време.
  • Smart Locks повишават сигурността. Можете да закупите надеждни, сертифицирани механизми, които отговарят на европейските стандарти за качество.