1. Разберете дали имат физически адрес. Това е наложително. Смята се, че около 92% от ключарите, които се появяват в карти на търсачката, всъщност не съществуват. Всъщност шансовете за намиране на легитимен ключар във вашия град са изключително слаби. Обадете се и поискайте местоположението им за продажба на дребно, ако те не могат да ви дадат един, не им давайте своя бизнес.

2. Попитайте дали са членове на Асоциацията на ключарите в България. Тази асоциация е най-близкият начин за придобиване на лиценз от един ключар. Ключарят трябва да може да ви даде някакъв лиценз.

3. Поискайте оферта по телефона. Законните ключари в България, в повечето случаи, трябва да могат да ви дадат много точна цена по телефона. Ключарската услуга обикновено е много стандартна и цените не се различават често. Ако цената по телефона звучи прекалено добра, за да е истина, проверете ги!

4. Разберете дали имат фирмен автомобил. Ключарите изискват много различни инструменти и части, за да вършат добре своята работа, така че в по-голямата си част те ще карат нещо достатъчно голямо, за да се приспособят към всичко това. Ако се покажат в малка кола, провеждане на тренировка, помолете ги да напуснат, защото има шансове, че те просто ще пробият вашите ключалки и ще ви накарат да счупите банката.

5. Не позволявайте на никого да ви убеждава, че вашите ключалки са с висока степен на сигурност. Много малко домакинства в България разполагат с актуални високоскоростни брави на вратите си. Ако ключарят твърди, че вашите ключалки са с висока степен на сигурност и той трябва да ги пробие, вероятно няма да каже истината. Пробиването на вашите ключалки е последна мярка, легитимен ключар ще се опита да блъска и да блъска, преди да тренира.

6. Запитване за идентификация на фирмата. Професионалният ключар трябва да има униформа, търговско превозно средство и някаква визитна картичка. Ако не могат да осигурят някое от тези неща, внимавайте!

7. Търсите някакво доказателство? Не се заблуждавайте от някой, който твърди, че ключалката ви е непоправима. Повечето ключари са повече от щастливи да обяснят как работи и не е толкова сложно, колкото си мислите!

8. Запитване за хубава ключалка. Ако желаете да промените ключовете, които работят в бизнеса ви или дори в дома ви, системата за главен ключ може да спести много неприятности и това не е скъпо. Вместо да имате няколко ключа за многобройни врати, много е възможно да имате един ключ за всичко, докато всяка врата има свой собствен индивидуален ключ.

9. Обърнете внимание на отговора по телефона. Ако обаждането ви е отговорено с монотонен „ключар“ и нищо повече, затворете! Те трябва най-малко да посочат името на компанията, когато отговарят на телефона.

10. Бъдете информирани. Перфектните ключари са национален проблем и хиляди хора, са се възползвали. Това е голям проблем и скоро няма да изчезне. Когато става въпрос за сигурността на бизнеса или дома ви, имате нужда от истински професионалист, който ще се увери, че сте наистина сигурни. Не подценявайте колко важни са вашите ключалки.