Ако сте били жертва на кражба с взлом, може да не сте сигурни как да започнете възстановяването на живота си и какво трябва да направите, за да защитите вашето семейство, имущество в бъдеще.

Добрата новина е, че можете да се възстановите от кражба с взлом и да предприемете действия, за да предотвратите бъдещо явление. Ние сме КЛЮЧАРИТЕ – денонощни ключари, работещи на територията на цяла София. Имаме повече от 20 години опит в ключарските услуги.

Ще ви представим четири стъпки, които трябва да предприемете след кражба с взлом, която ще ви помогне да запазите спокойствие и да запазите дома и семейството си.

Променете всички брави на вратите

Ако домът ви е разбит с взлом, първата стъпка е да промените всички ключалки на вратата. Дори и да не вярвате, че крадецът има достъп до ключовете, трябва да избягвате да рискувате, че сигурността на бравите ви е компрометирана. Освен това, ако някоя от вратите се заключи, те вече няма да са надеждни и лесно ще се провалят в бъдеще. Вътрешните компоненти, като барабани, ще загубят механичната си цялост, когато някой се опита да направи насилствено влизане. Пълната подмяна осигурява максимална безопасност и ви осигурява спокойствие.

Когато сменяте ключалките след кражба с взлом, не забравяйте да се свържете първо с вашия застрахователен агент. Застрахователната полица на вашия собственик може да съдържа разпоредба, която ви възстановява цената на новите брави, и вие ще искате да вземете най-доброто решение въз основа на това, което можете да си позволите.

Инсталирайте система за защита на дома

Системите за домашна сигурност също могат да повишат нивото на сигурност на вашия дом и да помогнат за предотвратяване на бъдещи кражби. Конвенционалните системи за сигурност осигуряват добро покритие и връзка към централна мониторингова станция, ако нещо се случи.Въпреки това, имайте предвид, че системите за домашна сигурност вече са на разположение, които могат да използват силата на интернет, за да защитят собствеността ви.

Например, можете да интегрирате интернет базирани системи в домашната компютърна мрежа. Това означава, че функции като отопление, осветление и видео наблюдение могат да бъдат активирани и контролирани чрез вашия компютър или приложение.

Някои по-нови интернет базирани и облачни системи могат да използват съществуващите хардуерни компоненти за по-нататъшно увеличаване на тяхната гъвкавост и възможности. Например, ако вашият дом вече е свързан с детектори за движение и други сензори, те могат да бъдат интегрирани с най-съвременни технологии и да осигурят мощна функция за сигурност.

Извършете проучване на сигурността

Ако сте жертва на кражба с взлом, уверете се, че съществуващите мерки за сигурност са ефективни. Професионален ключар може да инспектира вратите, прозорците и всяка друга точка за достъп за признаци на уязвимост. В допълнение, професионалните ключари разбират как да предпазят дома от проникване и ще ви предложат препоръки относно функциите за сигурност, които трябва да помислите за добавяне.Нашият екип от експерти по сигурността може да ви помогне да възстановите и да направите дома си крепост срещу онези, които ще се стремят да проникнат в него.