домашен-ключар

Изгубени ключове

Ако сте загубили ключовете си от дома, сейфа или офиса, ще искате да замените ключалката. Не само ще ви е необходим начин за достъп до дома ви, но и не искате копие на изгубения ви ключ да бъде намерено от някой, който ще го използва, за да влезе в дома ви. След като прекарате малко време в търсене на ключа, може да е време да се обадите на професионален ключар, който да замени ключалката вместо вас.

Нов дом

Когато купувате ново жилище, получавате ключ, от който старите собственици на дома и брокерът имат копие. Това означава, че след като се нанесете, те могат потенциално да влязат в дома ви, ако не сте заменили ключалката. Една от първите задачи, които трябва да изпълните като нов собственик на жилище, е подмяната на стари ключалки. Къщата е скъпа покупка, която си струва допълнителните малко пари за защита.

Скорошен взлом

Ако домът ви е бил наскоро взломен, трябва незабавно да подмените ключалките на вратите си. Дори крадците да не са взели вашите ключове, възможно е да са направили копия на вашите ключове или да са откраднали резервен ключ. Това е вярно дори ако имате някъде скрит ключ, който изглежда недокоснат. По-добре е да си по-сигурен, отколкото да съжаляваш.

Някой се е изнесъл

Ако наемател се изнесе от имота ви под наем, е време да замените ключалките. Точно както при закупуването на нов дом, наличието на възможни копия на вашия ключ, които се носят навън, не е безопасна опция. Много по-добра идея е да го направите част от процеса на изнасяне на наемателя, за да замените ключалката. Никога не се знае колко копия е направил наемателят, за да даде на своите приятели и членове на семейството.