Независимо дали вашият бизнес е голям или малък, има важни мерки, които трябва да се предприемат, за да се осигури безопасността му. От киберсигурността, като редовно актуализиране на вашите компютри, до свързване с търговски ключар за сградна и офис сигурност, има много основни стъпки, които собственикът на бизнес или мениджър трябва да предприеме, за да запази безопасността на компанията.

Редовно актуализирайте своите компютри

Препоръчително е да актуализирате компютъра си редовно. Първо, намалява риска от вируси и други компютърни заплахи, за да предотврати хакване на вашия бизнес или лична информация. Актуализациите често се правят не само за подобряване на софтуер като Microsoft или програмите, които ежедневно използвате, за да управлявате бизнеса си, но и за по-добра защита на вашия компютър и мрежа.

Полагането на добри грижи за вашия компютър може също да увеличи продължителността на живота и да предотврати срива му, което води до загуба на важни бизнес документи.

biznes sgrada

Обучавайте служителите си

Обучението на служители във всички аспекти на бизнеса може да предотврати големи бедствия. Обучението на служителите трябва да се извършва във всички аспекти на бизнеса, от специфичните им работни роли до това как да се използва компютърът за предотвратяване на вируси и дори заключване на сградата, за да се предотврати взлом.

Ограничете достъпа

Ограничаването на достъпа до определени области от вашия бизнес (независимо дали на компютър или в сградата) може да поддържа бизнеса ви по-сигурен.

Предоставяйте пароли само на тези, които се нуждаят от достъп до онлайн документи. Или позволете само определени ключови карти да отварят врати.

Редовно говорете със служителите си, ако е възможно, и се уверете, че те ви се доверяват и вие им се доверявате, преди да им предоставите достъп и информация, която не можете лесно да си върнете.

Сменяйте редовно бравите си

Редовната смяна на ключалките във вашия бизнес е решаваща стъпка за предотвратяване на взлом и по-добро обезопасяване на имота!

Важно е да знаете:

  • Изгубени или откраднати ключове могат лесно да бъдат копирани.
  • Служителите, които са уволнени често са ядосани на компанията.
  • Защитете себе си и служителите си, като сменяте бравите си редовно или веднага след уволнението на служител.

И накрая, важно е да помислите за всички ключалки, които може да се наложи да бъдат сменени, като например:

  • Брави на врати
  • Пощенски кутии
  • Шкафове за файлове
  • Сейфове