rubberНашият дом е единственото място на този свят, в което всеки трябва и може да се чувства напълно в безопасност. Това е самото хранилище, където се събират скъпи за сърцето ни неща, фокусът на нашите финансови инвестиции. Съвсем естествено желанието ни да превърнем дома си в непревземаема крепост. Нахлуването на крадци и непознати, в което е наистина невъзможно. Всички обаче, по един или друг начин, допускаме грешки в това отношение.

Как да гарантираме безопасността на дома ни?

Първата грешка:

Охранителят или портиера на входа е в състояние да предотврати грабежа на апартаментите, като внимателно следи преминаването на посетителите.

Портиерът не разполага с юридически правомощия да спре всяко пристигащо лице. Човек, който иска да влезе във входа, в никакъв случай не е непременно нападател. Човешкият фактор неизменно играе огромна роля тук.

Втората грешка:

„Можете да ограбите само онези, които поставят евтини брави.“

Една добра и здрава врата с надеждни брави наистина могат да осигурят определено чувство на сигурност, и да се предотврати нахлуването на дребни крадци, чиято плячка е съдържанието на тези домове, където те лесно могат да проникнат. Въпреки това, за да се застраховате наистина от навлизане отвън, на първо място е необходимо да се увеличи максимално потенциалното време, прекарано от нападателя, за да отвори входната врата, което означава, че входът трябва да бъде подсилен технически. За да изберете точно тези заключващи механизми, главните клавиши, до които крадецът ще стигне възможно най-трудно. По този начин при търсене на брави за входната врата трябва да се обърне специално внимание на техническите предимства, защото динамиката на технологичния прогрес и в резултат на това иновациите в тази област ни отварят ефективни възможности за противопоставяне на нападателите.

Третата грешка:

„Монтирането на аларма е скъпо и безполезно. Полицията идва твърде късно. “

Пазарът на услуги за сигурност вече е изключително развит и може би дори е пренаситен с оферти за физически лица. Определено не могат да бъдат избегнати определени разходи – монтиране на оборудване е най-скъпото от тях, но размерът на месечното плащане в наше време вече е доста малък и тази услуга сега абсолютно не плаши потребителя с високата си цена.

Защитената площ е оборудвана със сензори за сигурност, система за предаване на известия, както и контролен панел, който акумулира цялата информация за състоянието на помещението и го прехвърля в централната конзола за наблюдение. Аларма веднага пристига на дистанционното управление в случай, че в дома се проникне.

При избора на система за сигурност е много важен такъв аспект като метода за предаване на информация към дистанционното управление – комуникацията може да бъде свързана чрез телефонна линия, интернет връзка или безжично, чрез радио канал или GSM.

Комуникацията по телефонна линия има редица неудобства, като например: липсата на фактор за двойна връзка, повреда на тази линия, следене на навременно плащане на телефонните сметки. Освен това в повечето нови сгради кабелната телефонна услуга напълно липсва.

Най-надеждният начин за предаване на сигнала в процеса на практическа употреба е използването на безжични комуникационни канали, обаче, има някои нюанси: системите с метод за предаване на радиоканали се използват доста широко, но не всички функционират правилно в дадения град, сигналът постоянно преодолява различни видове смущения – от преминаване през стоманобетонни конструкции до различни препятствия, създадени от човека. Тези от тях, които могат да функционират безупречно в градска среда, обикновено са изключително скъпи за закупуване