klasicheska-kliuchalkaКрилото на равномерно поставената люлееща се врата обикновено поддържа позицията си добре. Но при случайно докосване лесно води до нейното отваряне, което не винаги е удобно. Класическите ключалки ви позволяват плътно да издърпате крилото на вратата към кутията и да я заключите в затворено положение. Ударната плоча позволява да се скрият детайлите на механизма в полза на общата естетика на интериора.

Класическата ключалка се състои от основен механичен възел и ударна плоча. Нормалното положение на заключващия раздел е в максимално разширено състояние. Езикът се прибира поради работата на пружинния механизъм, когато натиснете дръжката на вратата.

Размерите на класическите ключалки са в рамките на необходимия минимум, за да се гарантира работата на механизма. Основните характеристики, върху които трябва да се съсредоточите, когато избирате, са:

  • Разстояние от декоративната лента до оста на квадрата;
  • Съответствие на размери и отвори на закрепването на съществуващите дръжки;
  • Появата на лентите по отношение на съответствието с материала;

Наличието на допълнителен механизъм за фиксиране в основното устройство.

Допълнителната заключваща функция ви позволява да блокирате движението на езика и да е еднопосочна. Въртящата се дръжка е монтирана отстрани на заключващото се помещение.

Резе с пластмасов език

В интериорните врати най-често се монтират дръжки с ключалки. Те са лесни за работа, служат за дълго време и изпълняват функцията си перфектно.

Принципът на работа и структурните особености на ключалките с пластмасов език

Продуктите от този тип са предназначени за дръжки с квадратен щифт, напречното сечение на което е 8 мм. По структура механизмите са идентични с изцяло металните. Разликата се крие в материала, от който е направен езикът. Последният, със затворена врата, е в вдлъбнатина, направена в кутията. Заедно с реципрочното ниво, тя осигурява плътно прилягане на крилото към рамката. Натискането на дръжката активира раздела. Той се скрива в калъфа и престава да предотврати отварянето на вратата.

Моделите от серия 53 P са по-подходящи за монтаж с дръжки на стената. Положението на езика според отварящата се страна на крилото ще трябва да бъде променено, което ще отнеме няколко секунди. Можете да направите това без инструменти.

Резетата от серия 54 P не изискват пренареждане на езика, те се отличават с липсата на фиксация и компактни размери. Те са проектирани за малко по-малък брой цикли в сравнение с предишните модели, но този факт не се отразява в качеството и функционалността.

Предимства на ключалките с пластмасов език

Техните предимства са:

  • Устойчивост на влага, така че устройствата са подходящи за кухненски врати и бани;
  • Нисък шум, което е особено важно, когато се използва в детска стая или спалня;

Естетика. Разнообразие от цветови и стилни решения за тръстикови, предни и реципрочни нива ви позволява да координирате дизайна на механизма с дизайна на крилото на вратата.